BMI

Met de calculator kun je zelf je BMI bepalen. De calculator staat standaard ingesteld op Engelse gegevens. Je kunt echter eenvoudig op "Metric - kg/cm" klikken om Nederlandse gegevens in kilogrammen en centimeters in te vullen. Bij een BMI tussen de 18,5 en 25 is sprake van het ideale (of gezonde) gewicht. Er is sprake van ondergewicht bij een BMI-waarde van 18,5 of minder; bij een BMI van 25–30 is sprake van overgewicht en bij obesitas (extreem overgewicht) is de BMI hoger dan 30. 

Blijkt na berekening dat je BMI te hoog of te laag is en wil je weten wat een gezond gewicht zou zijn in jouw geval? Vul dan net zo lang een ander gewicht in, totdat de waarde binnen de beschreven grenzen komt. Dit valt dan binnen de range van jouw ideale gewicht.Meten kan ook
Er is nog een tweede manier om te bepalen of u een gezond gewicht heeft, namelijk door het meten van de tailleomtrek. Leg hierbij een meetlint rond je taille, het gedeelte tussen de onderste rib en de bovenkant van het bekken. Kijk in de onderstaande tabel wat de uitkomst voor jou betekent.

Tailleomtrek (in cm) bij vrouwen Tailleomtrek (in cm) bij mannen Uitkomst
Minder dan  80 cm Minder dan 94 cm U heeft een goed gewicht; houden zo!
80 - 88 cm 94 - 102 cm U loopt een hoger risico om gezondheidsproblemen te krijgen. Probeer af te vallen: verbeter je eetpatroon en beweeg meer.
Meer dan 88 cm Meer dan 102 cm Er zit teveel vet in je buik, wat meer kans geeft op gezondheidsproblemen. Er is nu echt sprake van een verhoogd risico; probeer af te vallen.


Kijk ook hier eens voor meer uitleg over het eiwitdieet:

Het dieet van Afvallen en Zo
Welke fases zijn er
Uitleg per fases in het proteine dieet
Welke groenten mag ik eten
Welke soorten vlees en vis mag ik eten
Welke fruit en zetmeelproducten mag ik eten
Problemen tijdens het proteine dieet
Wanneer kan ik het dieet beter niet volgen
BMI
Veelgestelde vragen  

p> 

KLIK HIER voor de homepagina

 

GRATIS VERZENDING

vanaf € 75,00
 

KLANTENSERVICE

Vragen? Bel: +31(0)85 4011333
 

SNELLE LEVERING

Wij verzenden tot 22.00 uur
 

BEVEILIGDE VERBINDING

Veilig en betrouwbaar